Satra TeamWork en teammanagement

TeamWork en Teammanagement

Beschrijving: Hoe stuur je teams aan? Welke mogelijkheden heb je zelf om als klein groepje, maar wel met een verbindende taak, uit te groeien tot een team. Hoe manage dat? Op welke wijze kun je beter samenwerken met elkaar en daardoor beter presteren?

Dit seminar geeft de antwoorden op bovenstaande vragen op een overtuigende wijze. U leert onder andere hoe u zelf groepen medewerkers kunt transformeren naar (top-)teams. Maar ook u u zelf, een stel bestuurders of professionals, met enkele eenvoudige stappen kunt doorgroeien naar een team. Met alle voordelen van een team die daarbij horen.

Dit seminar is een combinatie van TeamWork en teammanagement. Als groep bestuurders van profit of non-profitbedrijven, of bijvoorbeeld het bestuur van een sportclub of vereniging, lijkt het soms lastig om als team op te treden. Met name teams op strategisch niveau lopen hier tegen aan. Vaak is het een groep van professionals die verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat van de onderneming. Hoe ga je met elkaar om, waar liggen de kansen en waar de bedreigingen voor een dergelijk team? Aan de hand van enkele aansprekende casussen en praktijkvoorbeelden verbeteren wij in belangrijke mate de spirit en synergie binnen het teammanagement van uw onderneming.

Doelgroep: TeamWork richt zich op een combinatie van (een groep) mensen die een gezamenlijk doel hebben. Of die de behoefte hebben de onderlinge relaties en het functioneren als team te verbeteren.

 

Resultaat: Na dit seminar kunnen een groep professionals als team samenwerken. Na dit seminar kunnen de teamleden onderlinge verhoudingen benoemen en beter samenwerken. Het teamlid heeft inzicht in de onderlinge verhoudingen en zijn of haar eigen bijdrage daarin. De teamleden weten welke rol zij hebben binnen het team en hebben de drive om aan het betere team verder te (blijven) werken. Het teamlid herkent de betere resultaten die een goedwerkend team opleveren en wil daaraan een herkenbare bijdrage leveren. Daarnaast is het eigen functioneren en de eigen houding binnen het team voor het teamlid duidelijker en beter beheersbaar

Seminar duur: 2 dagdelen.

Locatie: in overleg met opdrachtgever.

Bijzonderheden: Het seminar is interactief. Er wordt van de deelnemer een open en interactieve houding verwacht. Er is tijdens het seminar voldoende ruimte en mogelijkheden om ook vanuit een andere houding dan de werkhouding elkaar beter te leren kennen.


Bob Sassen